Aquero

 

Over Aquero

 

Stichting Aquero is in 1999 opgericht door vrijwilligers van de VNB. Doel van de stichting is activiteiten organiseren voor en door pelgrims. De stichting beheert het Aquerofonds waaruit financiële steun wordt gegeven aan mensen om een reis naar Lourdes mogelijk te maken.

> lees verder


In 2000 en 2005 heeft Aquero musicals geproduceerd over Lourdes. In 2008 heeft het projectkoor Inigo vieringen in kerken in Nederland en Lourdes opgeluisterd. Eind 2009 is het boek Lourdes, Bron van Vertrouwen gepubliceerd. Dit boek vormt de basis voor de musical ‘Het verhaal van Iedereen’ in 2011/2012.

> lees verder 

Stichting Aquero

Bestuur (aftredend)

Links

www.vnbreizen.nl

Webcam Lourdes

 

Actueel

AQUERO WERKT AAN MARIA PASSIE

Drie vrijwilligers van VNB en Aquero hebben het initiatief genomen voor een nieuw project: De Maria Passie. Dit is bedacht en opgezet door Roel Verheggen, Margje Vleck en Annemarie van Leen-Janssens. Zij leerden elkaar kennen in 2005 bij de musical De Ontmoeting. In 2014 bracht een foto van Roel op facebook hen weer samen. En al snel ontstond het idee om rond Maria een muzikaal project op te zetten. Voor zeer velen is Maria een baken, een licht in het duister. Eenmaal op dit spoor werden de contouren van de muzikale theatervoorstelling helder.

De Maria Passie is een project waarin hedendaagse (pop)muziek en het verhaal van Maria worden samengebracht. De uitvoering is kleinschalig en laagdrempelig en kan worden uitgevoerd in kerken, kleine theaters en gemeenschapshuizen in heel Nederland. Meer informatie volgt de komende tijd.


NIEUW BESTUUR VOOR AQUERO

Na 15 jaar hebben Marcel Hubers, Cora Bartels, Hermineke van Bockxmeer de verantwoordelijkheid voor de stichting Aquero overgedragen aan een nieuwe bestuur, allen vrijwilligers van de VNB. De nieuwe voorzitter is Janet van Dordrecht. Marianne van Leersum is secretaris, Janny van Tunen als penningmeester en Bert Elferink wordt algemeen bestuurslid en webmaster. De komende weken vindt de daadwerkelijke overdracht plaats en zal de website opnieuw worden ingericht.

Marcel, Cora en Hermineke wensen het nieuwe bestuur veel succes. Ze zijn heel blij dat het bestuur met een nieuw project weer actief aan de slag gaat voor het doel van Aquero.


STEUN ONZE PELGRIMS

Bij onze musicals in Lourdes zijn telkens pelgrims geweest die met steun van ons fonds deze reis kunnen maken. Wilt u dat meer mensen in de toekomst naar Lourdes kunnen dankzij uw bijdrage? Maak dan uw gift over op giro NL63 INGB 0008 3288 58 t.n.v. Aquero in De Kwakel.


CD EN DVD TE BESTELLEN

De liedjes van de musical zijn op CD gezet. De prijs van de CD is 10 euro en van de DVD 17,50 euro.

> mail ons voor bestellen CD en DVD


De Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) heeft onze cd gekocht en in hun muziekcollectie ingevoerd. Korte fragmenten van de cd zijn daar te beluisteren door het pijltje onder het kopje persoonlijk aan te klikken:

> Luister hier


AQUERO OP FACEBOOK EN TWITTER

Nieuws over de musical kun je volgen via onze facebook pagina Stichting Aquero en ons twitteraccount @aqueroNL.